Energiebedrijven

De energievoorziening verandert snel en energiebedrijven hebben nu een andere rol dan vroeger. Tegenwoordig gaat de energiehandel samen met handel in groene stroom certificaten, rechten in capaciteitsmarkten, emissierechten en andere energie gerelateerde producten. Daarbij komt dat de risico’s die nieuwe projecten zoals offshore windparken of zelfs investeringen in conventioneel productievermogen met zich meebrengen, divers en uitdagend zijn.

Retailbedrijven passen hun business modellen aan en bieden tegenwoordig nieuwe diensten zoals programmaverantwoordelijkheid, load management en aggregatie van flexibiliteit. Zij zijn de projectpartner bij investeringen in duurzame energie en gebiedsontwikkeling. De rol van energiebedrijven is verder onmisbaar als innovatieve energieprojecten, lokale energie communities en duurzame energiesystemen op de tekentafel liggen.

D-Cision ondersteunt energiebedrijven bij het ontwikkelen van nieuwe business modellen voor de energietransitie en de toepassing van slimme technologie.